Welcome to lark3ri.com
FI / EN

Huomioithan

Tässä osiossa tuon ajatukseni esille, jakaen ne kaikille, toivoen että näistä teksteistä voi olla hyötyä muillekkin ihmisille. Tuon ajatuksiani myös esille sen takia että minun kuva ihmisenä olisi helposti ymmärrettävissä nuorisotyössä ja työnhaussa koska tarvitsen tukea ja ohjausta potentiaalini esilletuomisessa ja positiivisen asenteen säilyttämisessä.

Jos tunnet herkäksi omien mietteittesi ja näkemystesi vertailun muiden ihmisten näkemyksiin ja mietteisiin niin en suosittele lukemaan tämän osion tekstejä koska nämä ovat minun omia ajatuksiani minun elämästäni, minun mietteitäni siitä miten itse olen kasvanut ihmisenä ja näen ne itselleni hyödyllisenä ja voimaannuttavina ajatuksina.

Sen sijaan, jos pystyt osoittamaan tietynlaista avoimuutta ja avointa mieltä siitä että jokaisella ihmisellä on oma elämä ja omanlaiset näkemykset maailmasta niin olen varma siitä että voit ymmärtää ja löytää ajatuksistani ja mietteistäni, mitä näillä sivuilla kerron, mielenkiintoisia kohtia ja juttuja mitä saattaa olla mielenkiintoista lukea.

Kiitos ymmärryksestäsi.

Please note

In this section I bring up my thoughts, sharing them with everyone, hoping that these thoughts can be useful to other people as well. I also bring up my thoughts because my image as a person would be easily understood in youth work and job search because I need support and guidance in highlighting my potential and maintaining a positive attitude.

If you feel sensitive to comparing your own thoughts and views to other people, then i don't recommend reading the texts in this section because these are my own thoughts about my life, my thoughts about how i myself have grown as a person and i see them as useful and empowering thoughts for myself.

Instead, if you can show a certain kind of openness that everyone has their own life and their own views of the world, then i am sure that you can understand and my thoughts can be interesting to read.

Thank you for your understanding.

Elämäntapa ja asenne

Jim sanoo: "Everybody walks around and they go like why am i depressed, well, it's because you're trying to be something for the world". Tämä tarkoittaa minulle sitä että yrittää olla jotain mitä ei halua edes olla ja siksi on masentunut. Se ei tarkoita sitä että kirjaimellisesti yrittäisit olla jotain maailmalle, tehdä vain sitä, esimerkiksi työtä, mitä voisit vain saada ja yrittää pärjätä niin, vaan se tarkoittaa myös sitä asennetta mikä sinulla on yleensä maailmaa ja elämää kohtaan.

Asenne elämää kohtaan ei tarvitse olla sellainen että mielessäsi olisi toistuvaa negatiivista ajattelua monenlaisista asioista, kuten esimerkiksi Kelan toiminnasta ja esimerkiksi siitä miten vaikeaa on saada hyvää työpaikkaa tai miten pitkään työpaikan haku on jo kestänyt tuloksetta. Toisin, jos sinulla on jo työpaikka niin silti tuntisit tekeväsi vain sitä työtä minkä sait vaikka se ei tuntuisikaan kovin kivalta työltä tehdä ja tuntisit vain että tämä on se maailma missä elät ja tällainen se vain on, ikävä ja tylsä. Työnteko on välttämätöntä rahan saamiselle jotta voi ostaa ruokaa, pitää asuntoa hyvässä kunnossa ja kaikkea muuta mitä normaaliin elämään kuuluu.

Tosiasia on kuitenkin se että elämisen asenne ja näkemyksesi, tilanteeseen missä olet, lähtee ainoastaan ja vain sinusta itsestäsi. Vain sinä voit vaikuttaa omiin mahdollisuuksiisi. Vain sinä voit mielessäsi ajatella esimerkiksi juuri nyt, kun luet tätä tekstiä, että tämä teksti mitä luet, sisältää jollain tavalla asiaa sinun mielestäsi jos niin haluat ajatella. Tai tämä teksti voi olla myös mielestäsi täyttä roskaa, voit tuntea myös niin, mutta se lähtee täysin sinusta itsestäsi eikä kukaan muu vaikuta mieleesi kuin sinä itse, jos sinä itse niin haluat.

Jos joku sanoo että tämä on keltainen väri ja sinä sanot että se on vihreä, niin tällöin kummatkin ovat oikeassa koska kyse on mielipiteestä, asiasta jonka jokainen ihminen kokee tai näkee omalla tavallaan. Otetaan toinenkin esimerkki: Jos sinä rakennat hyvän omakotitalon perustuen mittaan mikä on neljäntoista senttimetrin mittainen ja väität sen olevan neljäkymmentäviisi tuumaa pitkä, niin talostasi tulee silti yhtä toimiva ja hyvä jokatapauksessa. Sillä ei ole merkitystä muille miten näet maailmaa henkilökohtaisesti. Siitä miten näet maailman, on vain sinulle itsellesi hyötyä tai haittaa, riippuen siitä näetkö maailman negatiivisessa vai positiivisessa valossa.

Vain sillä saat asioita eteenpäin mikä asenne, ajatus ja suunnitelma sinulla on kaikesta tulevasta elämässäsi jos haluat saavuttaa jotain. Haluatko saavuttaa esimerkiksi elämästä nauttimisen jos et vielä sellaista tunne. Jos haluat nauttia elämästäsi sillä tavalla kuin sinä tunnet hyväksi niin sen saavuttamiseksi sinun tulee mietiskellä asiaa tarkemmin ja miettiä sitä mistä todella pidät ja mitä haluaisit tehdä ja miettiä siten hyviä sopivan kokoisia, hyvältä tuntuvia, askeleita siihen suuntaan jotta lopulta pystyt saavuttamaan paljon pohdiskeltuja tavoitteitasi.

Älä täytä mieltäsi turhuuksilla siitä miten yleensä ihmiset puhuvat asioista. Laita merkille mitä näet, kuulet ja luet mutta mieti silti itse ja tee omat johtopäätöksesi. Välitä muista ihmisistä todella kuuntelemalla mitä muilla on asiaa vastaa siten asianmukaisesti ja hyvin ja ole tarkkana hyödyllisten neuvojen huomaamiseen ja laita merkille ja sovella tarvittaessa hyödyllisiä seikkoja muiden puheista jos sellaisia huomaat aiheesta poiketen. Näin tekemällä saat myös hyviä keskusteluja, asiallista sisällökästä keskustelua, aikaan ihmisten kanssa melkeinpä asiasta kuin asiasta.

Näin tekemällä kaadat myös kiusantekijät tai pidät agressiiviset kontaktit hallinnassasi koska uudelleen kehystät mielessäsi kovan väitteen jonka kiusantekijä saattoi sinulle sanoa, näin löytämällä väitteestä asiasisällön mitä siinä todellisuudessa kysytään, jos jotain, ja vastaat siihen sen perusteella sittenkin rauhallisesti ja asiallisesti sillä informaatiolla mitä tiedät ja voit.

Kuten tässä videossa, kohdassa 9:19, lopuksi Julian Treasure sanookin että:

What would the world be like if we were speaking powerfully to people who were listening consciously in environments which were actually fit for purpose? Or to make that a bit larger, what would the world be like if were creating sound consciously and consuming sound consciously and designing all our environments consciously for sound? That would be a world that does sound beautiful and one where understanding would be the norm, and that is an idea worth spreading.

Sama suomeksi:

Millainen maailma olisi, jos puhuisimme tehokkaasti, tietoisesti kuunteleville, tarkoitukseen sopivassa ympäristössä? Laajemmasta näkökulmasta, miten olisi, jos tuottaisimme ja kuluttaisimme ääntä tietoisesti, ja laatisimme ympäristön tietoisesti ääntä varten? Se maailma kuulostaisi todella kauniilta, ja ymmärtämisestä tulisi normi. Tätä ideaa kannattaa levittää.

Hyvän videon kohta aiheesta on myös tässä Matt Abrahams kertomana jos haluat katsoa aiheesta lisää.


Esimerkiksi meditaatio yleensä usein kuvataan sellaisena että sinun tarvitsee olla jossain tietyssä asennossa ja miettiä jotain tietynlaisia asioita. Todellisuus on täysin toinen meditaationkin suhteen. Se toki voi onnistua ja tuntua hyvältä niinkin että olet tietyssä asennossa tai ajattelet tiettyjä asioita mutta se avain asia siinä on se että sinä itse päätät mikä tuntuu hyältä ja missä tilanteessa tai jopa asennossa tunnet parhaaksesi käsitellä mielesi syviä asioita. Minulle esimerkiksi musiikin kuunteleminen tai hiljaa käveleskely ja mietiskely ovat sellaisia tärkeitä meditaatio juttuja missä ratkaisuja ja suunnitelmia syntyy.

Asiat kuten meditaation todellinen puoli jäävät usein huomaamatta ihmisiltä elämän kiireessä, meditaatio mietiskely vain yhtenä seikkana, koska ihmiset usein yrittää olla jotain ja luulevat ja sanovat että kyllä minä osaan ja voin ja nautin, vaikka todellisuus on kuitenkin sitä että käydään töissä rahan takia, saadaan hiukan rahaa ja ostetaan lisää tavaroita ja asioita mitkä vievät vielä lisää aikaa elämän todellisuudelta ja nauttimiselta. Käydään lomilla ulkomailla mitkä nekin ovat sitten yhtä hektistä juhlimista tai menemistä eikä ollenkaan todellista rauhoittumista tai elämästä nauttimista.

Tarvetta ei ole jäädä jumiin esimerkiksi niin että kuvittelee että on jumissa jonkun toisen asian takia mitä et voi muuttaa tai mikä tuntuu lisäävän paljon lisää murhetta sinun elämään. Negatiivinenkin ajatus lähtee myös itsestä, omasta mielestäsi, niin miksi ei lähtisi myös se positiivinen ajatus esimerkiksi että: Kylläpäs minä pystyn tekemään jotain tästäkin asiasta huolimatta, mikä ikinä tuntuukaan ongelma asialta estääkseen sinua tekemästä jotain, edistymään jossain asiassa huolellisin askelein.

Asioista ei tarvitse ajatella niin vakavasti ettetkö voisi tai pystyisi tekemään jotain, riippumatta tilanteesta missä olet. Elämässä elämisen edistymisessä kyse on vain asenteestasi miten näet maailmaa. Näetkö elämän kaatopaikkana missä sinun pitää vain olla sitä mitä pystyt, vai näetkö sen aarteena missä pystyt tekemään sitä mitä voit olla.

« Back | ↑ Top