Welcome to lark3ri.com
FI / EN

Huomioithan

Tässä osiossa, niin kuin Profile osiossakin, tuon ajatukseni esille, jakaen ne kaikille, toivoen että näistä teksteistä voi olla hyötyä muillekkin ihmisille. Tuon ajatuksiani myös esille sen takia että minun kuva ihmisenä olisi helposti ymmärrettävissä nuorisotyössä ja työnhaussa koska tarvitsen tukea ja ohjausta potentiaalini esilletuomisessa ja positiivisen asenteen säilyttämisessä.

Jos tunnet herkäksi omien mietteittesi ja näkemystesi vertailun muiden ihmisten näkemyksiin ja mietteisiin niin en suosittele lukemaan tämän osion tekstejä koska nämä ovat minun omia ajatuksiani minun elämästäni, minun mietteitäni siitä miten itse olen kasvanut ihmisenä ja näen ne itselleni hyödyllisenä ja voimaannuttavina ajatuksina.

Sen sijaan, jos pystyt osoittamaan tietynlaista avoimuutta ja avointa mieltä siitä että jokaisella ihmisellä on oma elämä ja omanlaiset näkemykset maailmasta niin olen varma siitä että voit ymmärtää ja löytää ajatuksistani ja mietteistäni, mitä näillä sivuilla kerron, mielenkiintoisia kohtia ja juttuja mitä saattaa olla mielenkiintoista lukea.

Kiitos ymmärryksestäsi.

Please note

In this section, as in the Profile section, I bring up my thoughts, sharing them with everyone, hoping that these thoughts can be useful to other people as well. I also bring up my thoughts because my image as a person would be easily understood in youth work and job search because I need support and guidance in highlighting my potential and maintaining a positive attitude.

If you feel sensitive to comparing your own thoughts and views to other people, then i don't recommend reading the texts in this section because these are my own thoughts about my life, my thoughts about how i myself have grown as a person and i see them as useful and empowering thoughts for myself.

Instead, if you can show a certain kind of openness that everyone has their own life and their own views of the world, then i am sure that you can understand and my thoughts can be interesting to read.

Thank you for your understanding.

Pahempi toistaan

26.01.2021

Kappele Apulanta - Pahempi toistaan kuvastaa minulle huonoa parisuhdetta missä osapuolet ovat kuvitelleet liikoja toisistaan ja siten ajautuneet ongelmiin yhteisessä elämässään erimielisyyksiensä ja omien poikkeavien halujensa takia. Jos kuulen toisinaan että joku pariskunta huutaa toisilleen niin tämä tulee siitä helposti mieleen mitä en koskaan itse halua olla parisuhteessa. Musiikin alku jo kovuudellaan tuo sen tunteen esille miten vihaan sitä, turhuutta, turhaa ylpeyttä.

Ollaan liian ylpeitä ja itsekkäitä ja ajatellaan vain sitä että kyllä minä pystyn muuttamaan toista sellaiseksi kuin minä haluan, tai sitten ajatellaan liian vähän sitä miten monitahoinen ja arvokas se suhde onkaan ja aliarvioidaan se ja annetaan sopimattomien halujen tulla käytäntöön toisen edes tietämättä niistä. Yleensä myös alkoholi täten pelaa jonkinlaista roolia parisuhteen ongelmissa.

Jos on jotain mikä painaa mieltä toisessa niin sano siitä. Sano siitä heti ääneen toiselle, asiaan kuuluvalla järkevyydellä, jotta se on kummankin osapuolen tiedossa. Tuo kaikki sellaiset asiat esille mitkä vähänkin painaa mieltäsi parisuhdetta ajatellen jotta mikään ei voi olla sinun ja kumppanisi välissä. Ettei se vain jää sanoiksi että mikään ei tule meidän väliimme, vaan se myöskin voi pitää paikkansa näin tekemällä.

Ollaksemme täysin avoimia ja rehellisiä siinä minkälaisia olemme toisille, etenkin parisuhtessa. Minkälainen valehtelu tahansa ja valkoiset valheet on hyvä unohtaa myös ihmissuhteissa muutenkin. Valehtelulla ei tuo muuta kuin iselleen hankaluuksia, jopa jo sillä että sitten itse täytyy muistaa mitä sitä tuli valehdeltua ja koittaa pysyä siinä, mikä taas näkyy sinusta heti tarkkanäköisille ulospäin jos teet niin että valehtelet. Mahdollisuudet kaikkeen elämässä madaltuvat jos valehtelee.

Voi sen sijaan sanoa siitä jos jokin on hullusti, eikä sitä tarvitse jännittää. Jos esimerkiksi opettaja antaa liikaa kotiläksyjä, tai muuten tuntuu jokin asia turhalta, niin siitä voi sanoa hänelle esimerkiksi että "hei, minusta tuntuu tämmöiseltä. Mitä me voisimme keksiä asian korjaamiseksi". Jos opettaja on järkevä(toisin kuin minun lapsuuden koulujen opettejat olivat) niin hän kyllä ymmärtää ja katsotte sitten yhdessä mitä voitte tehdä jottei sellaiselta tuntuisi.

Yleensä yksinkertaiset esimerkit menevät lapsen tasolle koska sellaisina ne on yksiselitteistä ymmärtää. Siksi julkista esitelmää pidettäessä tarinointi on koukuttava tekijä yleisölle aikuisia, koska selkeän johdonmukaisen rungon ja tarinoinnin kautta mieli on kaikista otollinen oivaltamaan ja ymmärtämään asioita.


Autokoulua suorittaessani tunsin autokoulun opettajaa kohtaan pientä kammoksuntaa koska ala ja yläkoulu vuosinani opettajat olivat niin huonoja ja nyt taas kyse oli opettajasta. Autokouluni kesti ainakin seitsemän vuotta jotta lopulta sain sen läpäistyä. Siinä oli pitkiä taukoja välissä kun en vain kyennyt käymään koulua tämän jännityksenkin takia ja sen turhuuden takia miten turhalta autokouluni tuntui.

Löysin tyttöystävän niin hommat autokoulun suhteen alkoivat lopultakin sujumaan koska tuli tarkoitus. Kolme kertaa olivat jo liikennelaitkin muuttuneet sinä aikana kuin aloitin autokoulun ja kunnes lopulta kykenin sitä kunnolla suorittaa eteenpäin tyttöystävän löyämisen jälkeen. Kerran olin myös vaihtanut autokoulua toiseen ja nyt uudessa paikassa ja uudella autolla loput koulusta suoritin. Siinä ei mennyt kuin noin kaksi viikkoa niin minulla oli autokoulu läpäistynä.

Ajatuksenani kertoa tarinani autokoulusta on se että myös autokoulun opettajani kanssa meidän piti ensin luoda suhde ymmärtää toisiamme erilaisina ihmisinä. Ei se ollut tietenkään niin kuin parisuhde mutta saman tyyppinen ymmärryksen luominen kahden ihmisen välillä että ei tunnu pahalta jos toinen sanoo jotain mikä ensin tuntui pahalta, mutta kun ollaan avoimia ja tuodaan tunteet esille ja ilmaistaan itseämme vapaasti niin kehittyy aito ymmärrys toisesta eikä se perustu enää luuloihin tai mielikuviin vaan todellisiin asioihin. Ehdoton myös toimivassa parisuhteessa ymmärtää tämän todellisen suhteen luominen, eikä perusteta suhdetta vain luuloihin.


Mitä tulee hyvään kommonikointiin niin missä tahansa suhteessa huutaminen on huono merkki. Asioista voi olla eri mieltä mutta kommonikoinnissa missä huudetaan toiselle, se ei sisällä niin kutsuttua luovaa hierrettä ollenkaan. Huutaminen on vain merkki siitä että ei olla itse ongelman ytimessä vieläkään ja itse ongelma nyt horjuttaa suhdetta sillä että asiasta yritetään keskustella mutta huutamalla ei saada mitään selkeää hyvää muutosta, yhteistä ymmärrystä, aikaan.

Huutamalla toinen tai kummatkin vain nostavat ylpeänä itseään suuremmaksi toistaan, ja "tappaa toisiaan" niin kuin laulun sanat käy, mikä ei ole parisuhteen tarkoitus vaan tarkoituksena on olla yhdessä ja yhdessä mietiskellä ratkaisuja elämän ongelmiin koska erimielisyyksistä ja ongelmista emme pääse koskaan eroon koska olemma kaikki erilaisia. Parempi kääntää ongelmat vain luovaksi hierteeksi, ongelmista ja erimielisyyksistä keskustelemalla jotta parisuhde voi syventyä ja kehittyä ja ennen kaikkea kummatkin parisuhteen osapuolet voivat tuntea iloista mieltä siitä että suhde ja yhteiset hommat toimii.

Tärkeää on pitää suhde selvänä ja yksiselitteisen avoimena jotta mikään ei pääse suhteen väliin hiertämään pahalla tavalla. Tarkoitan lähinnä alkoholia mikä usein on ongelma parisuhteissa tai jonkinlainen tekijä siinä että parisuhde voisi olla aktiivisempi tiiviimpikin mutta kun on se alkoholi niin se hiertää helposti huonolla tavalla ja ainakin toinen osapuoli joutuu kärsimään tai kestämään alkoholin aiheuttamaa yksinäisyyttä tai turhautuneisuutta ainakin jossain määrin.

Alkoholin ei silti tarvitse olla rikkova asia enkä ole alkoholia vastaan vaikka itse lopetin alkoholin nauttimisen kokonaan tyttöystäväni löytämisen jälkeen tämän ansiosta. Kannattaa tämäkin seikka todella tuoda ilmi avoimesti ja moneenkin kertaan jos siltä tuntuu ja jutella alkoholin vaikutuksesta suhteeseen jotta suhde voisi olla mahdollisimman hyvä koska hyväähän siinä yhdessä halutaan kehittää ja yhteistä tulevaisuutta pohjustaa miellyttävällä tavalla jotta kummatkin joustaa erilaisuuksiensa ansiosta eikä tarvitse olla erityisiä pahoja erimielisyyksiä huuto riidoista puhutattakaan.

« Back | ↑ Top