Welcome to lark3ri.com
FI / EN

Huomioithan

Kehitysideat ja ajatukset ovat tervetulleita. Kerrothan niistä kuitenkin asiaan kuuluvalla selvyydellä ja järkevyydellä. Sinulla on ajatus uudesta tutoriaalista minkä haluaisit nähdä tai löytäessäsi kohtia minne toivoisit tarkennusta, ilmoitathan siitä minulle ystävällisesti ja selkeästi viestillä sähköpostitse tai jonkun muun mahdollisen yhteydenotto tavan kautta. Kaikki mahdolliset yhteystiedot löydät viimeisenä etusivulta.

Kiitos ymmärryksestäsi.

Please note

Development ideas and thoughts are welcome. However, please tell me about them with the relevant clarity and rationality. If you have an idea for a new tutorial that you would like to see or find points where you would like clarification, please let me know kindly and clearly by email or using any other possible contact. You can find all possible contact information from bottom of the front page.

Thank you for your understanding.

OBS striimaus äänillä Discordiin

17.01.2021

Konfiguroidaan OBS niin että OBS:llä asetetut scenet sekä äänet kuuluvat Discordiin striimatessa. Tarvitset yhden vapaan virtuaalikaapelin. Asenna ilmainen virtuaalinen äänikaapeli VB-Audio Cable täältä https://vb-audio.com/Cable/. Suorita asennus Järjestelmävalvojan oikeuksilla, muutoin asennus ei onnistu.

Käynnitä tietokone nyt uudelleen.

Windows vaihtaa automaattisesti äänilaitteen uuteen asennettuun äänilaitteeseen kun se havaitsee uuden äänilaitteen tietokoneessa. Käy vaihtamassa ääniasetuksista vanha äänilaitteesi takaisin oletus äänilaitteeksesi.

1. Käynnistä ohjelma tai peli mitä haluat striimata Discordiin OBS:n kautta ja vaihda sen äänilaiteeksi CABLE Input (VB-Audio Virtual Cable) jotta kaikki äänet mitä peli tekee menee VB-Audio Virtual Cable virtuaalikaapeliin.

Saattaa olla että vanhat pelit ei välttämättä tarkista erikseen niille asetettua äänilaitetta Windowsista vaikka olisit vaihtanut sen muuksi kuin oletus äänilaitteeksi. Tässä tapauksessa sinun täytyy asettaa oletus äänilaitteeksi hetkellisesti CABLE Input (VB-Audio Virtual Cable), sitten käynnistää peli ja palauttaa oikea oletusäänilaite takaisin. Nyt peli toistaa äänen VB-Audio Virtual Cable äänikaapeliin vaikka vaihdoit oikean oletusäänilaitteesi takaisin Windowsin ääniasetuksista.

2. Avaa OBS. Hiljennä kaikki äänilaitteet listalla Audio Mixer ja lisää uusi äänilaite Audio Input Capture ja aseta sen Device kohta äänilaitteeseen CABLE Output (VB-Audio Virtual Cable) ja klikkaa OK.

3. Mene uuden äänilaitteen asetuksiin Advanced Audio Properties ja aseta sen Audio Monitoring kohtaan Monitor Only (mute output).

4. Klikkaa Preview ikkunaa hiiren oikealla ja valitse Fullscreen Projector (Preview) haluamallesi näytölle.

Nyt voit striimata Discordilla ikkunaa Fullscreen Projector (Preview) ja striimiin kuuluu kaikki äänet mitkä ohjaat CABLE Input (VB-Audio Virtual Cable) kautta. Samalla kuulet myös itse äänet OBS:n kautta miten ne kuuluvat myös striimiin.

REAPER tasaamaan äänet

14.01.2021

REAPER ohjelma Discordin ja OBS striimaus ohjelman väliin jotta OBS:llä striimatessa Twitchiin, kaikkien äänipuheluun osallistuvien mikrofonien äänenvoimakkuudet olisivat tasan jotta vältytään ongelmalta että jollain tai joillain olisi mikrofonin äänenvoimakkuudet aivan liian matalalla ja joillain ehkä liian korkealla.

Tämä tasaa kaikkien mikrofonien äänenvoimakkuudet striimiin ja myös oman mikrofonisi äänenvoimakkuudet tasan, oli se sitten kova tai hiljainen ääni mitä tämän kautta antaa OBS:lle. Ainoat kaksi äänilähdettä mitkä jäävät sinulle striimaajana merkittäviksi säätöarvoiksi OBS:ään ovat itse pelin äänet ja tämän tasatun äänen äänenvoimakkuudet.

  1. Asenna ilmainen virtuaalinen äänikaapeli VB-Audio Cable täältä https://vb-audio.com/Cable/. Suorita asennus Järjestelmävalvojan oikeuksilla, muutoin asennus ei onnistu. Älä käynnistä tietokonetta vielä uudelleen.

  2. Asenna toinen ilmainen virtuaalinen äänikaapeli Virtual Audio Cable (VAC) täältä https://vac.muzychenko.net/en/download.htm.

  3. Asenna Voicemeeter Banana täältä https://vb-audio.com/Voicemeeter/banana.htm.

  4. Asemma ilmainen REAPER ohjelma täälä https://www.reaper.fm/download.php REAPER on ilmainen testiajan jälkeenkin. Ilmaisella versiolla se ilmoittaa jokaisella ensimmäisellä käynnistys kerralla jos haluat ostaa ohjelman mutta sen ilmoituksen voi aina ohittaa.

  5. Asenna myös RAPERIN ReaPlugs täältä https://www.reaper.fm/reaplugs/.

Käynnitä tietokone nyt uudelleen.


1. Kuva1. Tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen, varmista että default Output äänilaitteena, ulostulona, eli kaiuttimina on nyt uusi äänilaite nimeltään Line 1 (Virtual Audio Cable).

2. Kuva2. Avaa ohjelma Voicemeeter Banana ja aseta sen kaksi ensimmäistä HARDWARE INPUT kohtaa kuvan mukaisesti. Aseta myös HARDWARE INPUT 2 kohdan kohta B1 pois päältä(merkitty myös kuvassa puanisella), niin että se ei siis ole väriltään kirkas vaan harmaa, jotta se kohta on pois päältä.

3. Kuva3. Tämän jälkeen, valitse oikealta ylhäältä A1 -valikosta äänilaitteeksi kaiuttimet tai kuulokkeet mistä haluat kuulla äänet.

4. Kuva4. Valitse sitten oikealta ylhäältä Menu -valikosta System Settings / Options.... Avautuu uusi ikkuna(Kuva4). Uudessa ikkunassa, vasemmalta alhaalta kohdassa IN #1, klikkaa päälle kohdat in1 Left ja in1 Right, kuvan mukaisesti.

5. Kuva5. Avaa REAPER. Käytä pikanäppäintä CTRL + T lisätäksesi uuden linjan, tai klikkaa hiiren oikealla napilla kuvan mukaisesti ja sen jälkeen klikkaa punaisella merkattu nappi päälle, punaiseksi. Punaisia nappeja on kaksi. Sillä ei ole merkitystä kummasta painat, ne tekevät saman asian.

6. Kuva6.1 ja Kuva6.2. Klikkaa sen jälkeen uuden lisätyn linjan vihreää FX -nappia. Avautuu ikkuna minne voit lisätä juttuja kuvien 6.1 ja 6.2 mukaisesti. Lisää kuvien osoittamassa järjestykseeä listaan kaksi efektiä Add -napista. Kuvien keskimmäistä efektiä nimeltään VST: ReaGate(Cockos) ei tarvitse lisätä. Lisää listaan siis nämä kaksi efektiä tässä järjestykseeä että ReaEQ on ylhäällä ja ReaComp on alhaalla.

  • VST: ReaEQ (Cockos)
  • VST: ReaComp (Cockos)

Säädä myös lisättyjen kohteiden säädöt kuvien mukaisiksi jotta ne toimivat jatkossa odotetulla tavalla. Kopioi säädöt katsomalla kuvia ja säätämällä vivut ja nupit kuvien mukaisesti. Tämän jälkeen sulje ikkuna.

7. Kuva7. Seuraavaksi mene Options / Preferences... tai klikkaa CTRL + P. Avautuvassa ikkunassa(Kuva7) mene välilehteen Audio / Device, ja muuta asetukset kuvan mukaisiksi.

8. Avaa OBS ja lisää uusi Audio Input Capture. Nimesin sen nimellä Discord. Aseta sen Device kohta äänilaitteeseen VoiceMeeter output (VB-Audio VoiceMeeter VAIO) ja klikkaa OK.

9. Kuva9. Viimeiseksi, vaihda Discordin ääniasetuksista Discordin ULOSTULOLAITE laitteeseen CABLE Input (VB-Audio Virtual Cable). Lisäksi, hiljennä myös Mic/Aux OBS:stä. OBS ohjelman pitäisi näyttää nyt kuin kuvassa(Kuva9).


Valmis! Nyt kaikki Discordin äänipuhelut menevät REAPER ohjelan kautta jotta voit nostaa tai laskea ja tasata kaikkien äänipuhelujen osanottajien mikrofonien äänenvoimakkuudet kuulostamaan samalta OBS ohjelman kautta striimattuihin striimiin tai tallennettuihin videoihin ja myös itse kuulet kaiken täysin tasattuna haluamasi säätöjen mukaan.

Teknisesti sanottuna. Kaikki äänet mitkä menevät sisään CABLE Input (VB-Audio Virtual Cable) laitteesta, menevät REAPER ohjelman kautta jotta voit tarvittaessa muokata ääntä ja säätää sitä miltä se kuulostaa sinulle ja esimerkiksi OBS:ään lisätyistä äänilaitteista mitkä kuuntelevat ääntä laitteesta VoiceMeeter Output (VB-Audio VoiceMeeter VAIO).

Vielä yksinkertaisemmin selitettynä. Kaikki mikä menee sisään laitteesta CABLE Input (VB-Audio Virtual Cable) niin tulee ulos laitteesta nimeltään VoiceMeeter Output (VB-Audio VoiceMeeter VAIO) ja REAPER on siinä välissä. Kuulet sen VoiceMeeter Bananan kautta itse sekä äänilaite VoiceMeeter Output (VB-Audio VoiceMeeter VAIO) on lisätty OBS:ään jotta sen ääni kuuluu myös OBS:lle.

Discordia ja OBS ohjelman kautta striimattuja livestriimejä ajatellen voit nyt säätää REAPER ohjelmasta efektejä ReaEQ Gainia ja ReaComp Thresholdia niin että kaikki kuuluu hyvin mutta mikään ei kuulu liian kovalla tai liian hiljaisella, ainoastaan näitä kahta säätöä säätämällä, riippumatta siitä millä tavalla jokaisella Discordin puhelun osanottajalla on mikrofonien asetukest ja voimakkuudet asetettuna.

Myös oma mikrofonisi ääni menee REAPERIN kautta OBSlle ja Twitch livestriimiin joten ainoina kahtena asiana mistä tarvitset huolehtia ovat REAPERin kautta tuleva Discordin tasattu puhelun ja sinun ääni sekä pelin äänet, jotta ne ovat hyvin, niin homman pitäisi toimia pitemmällä tähtäimellä enempi ongelmitta kuin ilman tällaista järjestelyä.

« Back | ↑ Top