Welcome to lark3ri.com
FI / EN

Huomioithan

Kehitysideat ja ajatukset ovat tervetulleita. Kerrothan niistä kuitenkin asiaan kuuluvalla selvyydellä ja järkevyydellä. Sinulla on ajatus uudesta tutoriaalista minkä haluaisit nähdä tai löytäessäsi kohtia minne toivoisit tarkennusta, ilmoitathan siitä minulle ystävällisesti ja selkeästi viestillä sähköpostitse tai jonkun muun mahdollisen yhteydenotto tavan kautta. Kaikki mahdolliset yhteystiedot löydät viimeisenä etusivulta.

Kiitos ymmärryksestäsi.

Please note

Development ideas and thoughts are welcome. However, please tell me about them with the relevant clarity and rationality. If you have an idea for a new tutorial that you would like to see or find points where you would like clarification, please let me know kindly and clearly by email or using any other possible contact. You can find all possible contact information from bottom of the front page.

Thank you for your understanding.

OBS striimaus äänillä Discordiin

17.01.2021

Konfiguroidaan OBS niin että OBS:llä asetetut scenet sekä äänet kuuluvat Discordiin striimatessa. Tarvitset yhden vapaan virtuaalikaapelin. Asenna ilmainen virtuaalinen äänikaapeli VB-Audio Cable täältä https://vb-audio.com/Cable/. Suorita asennus Järjestelmävalvojan oikeuksilla, muutoin asennus ei onnistu.

Käynnitä tietokone nyt uudelleen.

Windows vaihtaa automaattisesti äänilaitteen uuteen asennettuun äänilaitteeseen kun se havaitsee uuden äänilaitteen tietokoneessa. Käy vaihtamassa ääniasetuksista vanha äänilaitteesi takaisin oletus äänilaitteeksesi.

1. Käynnistä ohjelma tai peli mitä haluat striimata Discordiin OBS:n kautta ja vaihda sen äänilaiteeksi CABLE Input (VB-Audio Virtual Cable) jotta kaikki äänet mitä peli tekee menee VB-Audio Virtual Cable virtuaalikaapeliin.

Saattaa olla että vanhat pelit ei välttämättä tarkista erikseen niille asetettua äänilaitetta Windowsista vaikka olisit vaihtanut sen muuksi kuin oletus äänilaitteeksi. Tässä tapauksessa sinun täytyy asettaa oletus äänilaitteeksi hetkellisesti CABLE Input (VB-Audio Virtual Cable), sitten käynnistää peli ja palauttaa oikea oletusäänilaite takaisin. Nyt peli toistaa äänen VB-Audio Virtual Cable äänikaapeliin vaikka vaihdoit oikean oletusäänilaitteesi takaisin Windowsin ääniasetuksista.

2. Avaa OBS. Hiljennä kaikki äänilaitteet listalla Audio Mixer ja lisää uusi äänilaite Audio Input Capture ja aseta sen Device kohta äänilaitteeseen CABLE Output (VB-Audio Virtual Cable) ja klikkaa OK.

3. Mene uuden äänilaitteen asetuksiin Advanced Audio Properties ja aseta sen Audio Monitoring kohtaan Monitor Only (mute output).

4. Klikkaa Preview ikkunaa hiiren oikealla ja valitse Fullscreen Projector (Preview) haluamallesi näytölle.

Nyt voit striimata Discordilla ikkunaa Fullscreen Projector (Preview) ja striimiin kuuluu kaikki äänet mitkä ohjaat CABLE Input (VB-Audio Virtual Cable) kautta. Samalla kuulet myös itse äänet OBS:n kautta miten ne kuuluvat myös striimiin.

« Back | ↑ Top